1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

v3.7.1.19 - cannot import creatures?

Discussion in 'Bug Reports & Installation Support' started by huntercc, Nov 10, 2017.

Tags:
  1. huntercc

    huntercc New Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    The import button no longer works for me when trying to import a creature. It seems I can import everything except for creatures... am I the first to encounter this issue??

    Two separate installations on two PCs are having the same issue.
     
  2. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
  3. huntercc

    huntercc New Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks for the response, but I actually solved this by doing a fresh install instead of installing over top of an old one.

    So probably just something that needs to be addressed with the installer.

    If you still need those details, I can provide them a little later tonight.
     
  4. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
  5. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    I already knew about the HL importer setting stats to 10 (which I hope gets fixed soon); this is something different.

    My group is moving from 3.4.5 to 3.7.1.19. I exported every creature in my old library, then imported them into 3.7.1.19. I opened up the creatures in the library and everything looked good. Cool!

    Then I dragged a creature onto the a map, and opened up the token. Everything looked good except....Dexterity was now set to 10 instead of 18. Huh, weird. I manually set the value to 18, then closed the token editor.

    When I reopened the token, all the other stats EXCEPT Dexterity were now set to 10, and dexterity was at its correct value of 18!

    I then experimented with a variety of other tokens. All of them had the same results for the same series of steps:

    1. Examine creature in library; all ability scores are correct.
    2. Drop a creature onto a map.
    3. Examine the token; Dexterity is now 10.
    4. Set the statistic to a different value, close the editor.
    5. Reopen the same token; all statistics except dexterity are now 10. Dexterity is set to the previously saved value.

    Why are the stats correct in the library but wrong on the token when dropped onto a map? Any help is greatly appreciated!
     
  6. Mickey

    Mickey Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    4
    For safety's sake you should have updated to the current release version instead of the beta, like I suggested in the other thread. So, I'd advise trying to import your tokens in the release version and see if that makes a difference. Betas are never 100% working - that's why they're betas :p
     
  7. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    There are enumerable reasons that could cause this, the least of which is the massive gap between the two datasets (3.4-3.7) you are are trying to use together.

    It would be like trying to take parts off of a 1980s Pontiac and wonder why they didn't fit and work exactly as expected on a 2017 hybrid. I'm not trying to be funny at your expense, just point out the technical hurdles involved in a layman's terms.

    Please export one of the tokens/creatures from your map and post it here, I'll take a look at the file this morning over coffee.
     
  8. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    nope, good to go as long as you are squared away :)
     
  9. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Ok, I've attached an export from 3.4.5 that is displaying the behavior when imported into 3.7.1.19 that I detailed in my post above.

    Thanks for taking a look at this!
     

    Attached Files:

  10. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    Not sure..

    imported alright.

    Stats match what is in the library when placed on the map.

    upload_2017-11-12_11-39-17.png

    in the library
    upload_2017-11-12_11-40-13.png
     
  11. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    I'll try it under Pathfinder, in a few minutes.
     
  12. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Ugh. Very frustrating. I've installed the 3.7.1 RC alongside 3.4.5 and 3.7.1.19. I've imported that Zemfer token into both PF and DnD 3.5 ruleset campaigns. Same effect every time.
     
  13. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    Very strange, can you post your log please?
     
  14. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    3.7.1 and 3.7.1.19 beta .log files attached.
     

    Attached Files:

  15. Mickey

    Mickey Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    4
    I tried it with Pathfinder in both the release and beta 64 bit versions. In the release, the stats stay the same when I put the creature on the map. In the beta, they reset to 10 when I put it on the map. In both versions, the stats are correct in the content library, when I click on the creature's image.

    Release (3.7.1):

    [​IMG]
    [​IMG]

    Beta (3.7.1.19):

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Thanks Mickey. Notice that the RC didn't handle it correctly either: Zemfer's DEX is 14, not 10. Also, if you change the dex to a different value, click apply, then open the same token on map a second time, I'm guessing you'll find all the values are now 10, just like in the beta.
     
  17. firebringer

    firebringer Member

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Woah....I just figured it out. If you:

    1. Open the imported creature in the library, where it's stats are correct
    2. Hit 'apply'
    3. Drop the creature on the map
    4. Edit the token, all stats are correct!

    Eureka!

    I don't know why, but after importing from the earlier version of d20Pro, it's necessary to open the creature in the library and then hit 'Apply'.

    Problem solved!

    Thanks all!
     
  18. Mickey

    Mickey Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    4
    Well waddyaknow? I never noticed that DEX was supposed to be 14 because, obviously, all the other stats looked fine. Probably raises more questions lol. Bizarre how ONE stat gets reset but the others are ok.

    Nice one! I never thought to do that. At least there's a temporary fix until a proper solution can be figured out. :)
     
  19. Krilion_GD

    Krilion_GD Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    99
    Good to know, I'll ask @owlbear about this might be.
     

Share This Page